داوری جشنواره قلم بلورین از صدرعاملی و ترابی تا ابراهیم حاتمی کیا و سید مهدی شجاعی

داوران نهایی جشنواره فیلمنامه نویسی قلم بلورین با این ترکیب اعلام شدند ابراهیم حاتمی کیا، محمدعلی باشه آهنگر، مهدی فرجی، احمد شاکری، حبیب احمدزاده، سید مهدی شجاعی و جلیل عرفان منش کار، که به قضاوت ۳۳ اثر راه یافته به این مرحله خواهند نشست.براساس اعلام مسعود احمدیان دبیرجشنواره در نشست خبری این جشنواره در مرحله اول ۱۹۸ طرح فیلمنامه بررسی شد که هیات انتخاب آثار ( رسول صدرعاملی، مینو فرشچی، مجید رضابالا، جابر قاسمعلی و حسین ترابی ) ۳۳ اثر را شایسته حضور در مرحله نهایی یافتند .
به گزارش خبرگزاری مهر دبیر جشنواره مستقل فیلمنامه نویسی انقلاب قلم بلورین عنوان کرد، امیدوارم این رویداد فرصتی برای تولید آثار فاخر در این زمینه شود.
مسعود احمدیان گفت: این موضوع که همیشه عنوان می‌شود مشکل سینمای ایران فیلمنامه است بحث درستی نیست و اصناف فیلمنامه نویسان به نوعی مظلوم واقع شده اند و همه می‌خواهند مشکلات سینما را گردن آنها بیاندازند.
وی افزود: جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب از دغدغه شخصی پژمان لشگری پور؛ معاون فرهنگی بن
یاد سینمایی فارابی نشات می‌گیرد اما امیدوارم برگزاری این رویداد قائم به شخص نباشد و در آ‌ینده نیز برگزاری آن استمرار داشته باشد و به صورت گسترده شاهد آن باشیم.
احمدیان ادامه داد: از خردادماه سال ۹۰ ستاد برگزاری جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب که هسته مرکزی آن در معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی بود شکل گرفت. این اولین بار است که بدون اینکه فیلمی در جشنواره‌ای باشد خود فیلمنامه است که ارزیابی می‌شود.
وی در ادامه عنوان کرد: پس از اعلام فراخوان ۱۹۸ طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. از همان ابتدا نیز نظر ستاد برگزاری این بود که تمرکز ما روی طرح‌ها باشد. در همین راستا ۱۱ اردیبهشت ماه همزمان با شهادت استاد مطهری این جشنواره در سینما فرهنگ برگزار خواهد شد و از برگزیدگان تجلیل می‌شود.
دبیر جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب تاکید کرد: از میان آثار رسیده ۳۳ طرح برای بخش مسابقه انتخاب شد. هیات انتخاب این آثار عبارتند از رسول صدرعاملی، مینو فرشچی، مجید رضابالا، جابر قاسمعلی و حسین ترابی. اسفند ماه طرح‌های انتخابی در اختیاز داوران قرار گرفت و هفته آینده به جمع‌بندی خواهیم رسید.
وی درباره داوران این دوره از جشنواره گفت: ابراهیم حاتمی کیا، محمدعلی باشه آهنگر، مهدی فرجی، احمد شاکری، حبیب احمدزاده، سید مهدی شجاعی و جلیل عرفان منش کار داوری آثار را انجام می‌دهند.
احمدیان افزود: ۳۳ سال پیش در این کشور رویداد مهمی رخ داده است که در ارتباط با آن تاکنون مسایل نمایشی زیادی طرح شده است. اینکه یک مدیر فرهنگی دغدغه اینچنینی دارد و بر روی مبحث فیلمنامه تاکید می‌کند نکته ظریف و قابل توجهی است. البته احمد میرعلایی مدیر بنیاد سینمایی فارابی نیز از این جشنواره حمایت کرد.< وی بیان کرد:‌ فارغ از مسایل مادی نویسندگانی که در این جشنواره شرکت کردند تلاش داشتند براساس دغدغه‌های شخصی خود طرح‌ها را به نگارش درآورند. بنیاد سینمایی فارابی نیز براساس مسئولیتی که دارد این نویسندگان را مورد حمایت و تشویق قرار می‌دهد. امیدوارم این جشنواره فرصتی شود تا طرح‌های برگزیده به آثار سینمایی مهمی تبدیل شوند.
احمدیان افزود: امید است فارغ از هرگونه شعار شرایط تولید برای آثار سینمایی با موضوع انقلاب فراهم شود. همچنین مجموعه طرح‌های این دوره جشنواره در قالب سه کتاب به دوستداران ارایه خواهد شد.
چعفر گودرزی مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی عنوان کرد: این سه جلد کتاب به نهادها و ارگان های مختلف برای تولید آثار ارسال می‌شود. همچنین ما به ۳۳ طرح که در بخش مسابقه حضور دارند مبلغ ۵۰۰ هزار تومان را برای حضور تقدیم کردیم.
وی درباره جوایز جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب گفت: جایزه اول تندیس جشنواره به همراه هشت میلیون تومان و قرارداد نگارش به همراه سفر حج است. جایزه دوم دیپلم افتخار به همراه ۶ میلیون تومان و قرارداد نگارش به همراه سفر حج در نظر گرفته شده است. جایزه سوم ۵ میلیون تومان ، چهارم ۴ میلیون تومان، پنجم ۳ میلیون تومان و جایزه ششم ۲ میلیون تومان است و برای تمام بخش‌ها قرارداد نگارش و تشرف به حج نیز در نظر گرفته شده است.
احمدیان در ارتباط با مستقل بودن این جشنواره عنوان کرد: این اولین جشنواره‌ای است که با محوریت انقلاب با عنوان فیلمنامه برگزار می‌شود. امیدوارم سازمان سینمایی به این موضوع در سالهای آینده بپردازد. بحث انقلاب می‌تواند بستر خوبی برای تولید آثار سینمایی باشد که ما بتوانیم شاهد آثار فاخری در این زمینه باشیم.
وی تاکید کرد: بحث فقدان پژوهش و تحقیق موضوعی است که همیشه سینمای ایران از آن رنج می‌برد. باید به این موضوع بیشتر توجه شود. استقلال جشنواره نیز به این معنی است که در کنار فیلمنامه فیلمی دیده نمی‌شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *